Eenjarige opleidingen

De éénjarige opleidingen van de BGP zijn professionele opleidingen. Aan het eind van de opleiding worden er, in principe, twee examens afgenomen.

Het theorie-examen

Dit examen wordt afgenomen op zowel Aankomend- als op Zelfstandig Werkend niveau. In principe kan iedereen deelnemen aan een theorie-examen mits men voldoet aan de instapvoorwaarden. Deze schriftelijke examens worden op een centrale plaats in Nederland afgenomen. Het examen duurt de hele dag. De vijf vakken worden achtereenvolgend afgenomen met steeds een kleine pauze. Naast het schriftelijke examen moet ook een mondeling examen afgelegd worden voor het vak Levensmiddelenleer. Onderschat een examen niet. Een overzicht van de exameneisen / eindtermen is bij BGP te verkrijgen.

Het praktijk examen

Aan het praktijkexamen, dat aan het eind van het cursusjaar plaatsvindt, kan worden deelgenomen door hen, die van mening zijn over een brede, in de loop van verscheidene jaren opgedane kookervaring te beschikken en alleen een theoriediploma bezitten. Dit examen wordt afgenomen op zowel Aankomend- als op Zelfstandig Werkend niveau.

Onderschat het examen niet, alleen praktijkervaring is vaak niet voldoende. Een overzicht van de exameneisen / eindtermen is bij BGP te verkrijgen.

Voedingsassistent lange opleiding

Ondanks alle verschuivingen in het werkveld blijven er voedingsassistenten bestaan en zij hebben behoefte aan een gedegen, vakinhoudelijke opleiding…

/opleiding-aankomend-instellingskok

Aankomend instellingskok

De opleiding Aankomend Instellingskok (AIK) bestaat uit een theorie- en een praktijkopleiding. Voor de theorie-opleiding kan er een keus gemaakt worden uit:…

Zelfstandig werkend instellingskok

De opleiding Zelfstandig Werkend Instellingskok (ZWIK) bestaat uit een theorie- en een praktijkopleiding. Voor de theorie-opleiding kan er een keus gemaakt worden uit: Theorie en Schriftelijk…

Dieetkok

Tijdens de praktijklessen wordt de cursist alle mogelijkheden aangeboden om een dieetmaaltijd zo gevarieerd en smakelijk mogelijk te bereiden, binnen de grenzen van het dieet…