BPG opleidingen voor de grootkeuken

Opleiding Dieetkok

 

Praktijk en theorie

  1. Praktijk dieetkoken
  2. Theorie dieetleer

Tijdens de praktijklessen wordt de cursist alle mogelijkheden aangeboden om een dieetmaaltijd zo gevarieerd en smakelijk mogelijk te bereiden, binnen de grenzen van het dieet. In de theorielessen wordt inzicht in de dieetproblematiek gegeven en wordt de cursist getraind in het variëren en het vervangen van maaltijdcomponenten om het aanbod voor de consument zo ruim mogelijk te maken. Naast het behandelen van de meest voorkomende diëten wordt er tijdens de opleiding ook ruim aandacht geschonken aan en ervaring opgedaan met, de verwerking van speciale dieetproducten en halffabrikaten voor dieetvoedingen.

Er is ook aandacht voor het inpassen van diëten in de normale voeding via bijvoorbeeld de menucyclus en het uitwerken van recepturen.De opleiding is erop gericht om de dieetkok zoveel kennis en vooral inzicht mee te geven dat deze in staat is tijdig nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diëten en dieetproducten te signaleren en op toepassingsmogelijkheden te beoordelen; om mee te helpen eetproblemen op te lossen “slechte eters” en ook om mee te denken over de samenstelling van het assortiment (dieet) voedingen.

Toelatingseisen:

  • Minimumleeftijd: 18 jaar
  • Bij voorkeur werkzaam in de instellingskeuken
  • In bezit van diploma ZWIK theorie en praktijk of een gelijkwaardig diploma

 

Aantal lesdagen: 15 lesdagen, 4 stagedagen en 2 examendagen
Studiebelasting: 8 – 10 uur per lesdag
Locatie: Centraal in Nederland