logo mutsDe cursus is bestemd voor leidinggevenden werkzaam in de voedingssector, gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening of overheid.






Leerdoel:

De cursist inzicht te geven in de bedrijfseconomische grondslagen en technieken, zodat de cursist op basis van deze kennis:

  • In zijn positie beter kan functioneren
  • Inzicht krijgt in de grondslagen van het financiële beleid van de voedings- en restauratieve dienst
  • Het te voeren beleid deskundiger kan vertalen naar de eigen medewerkers
  • Beter kan participeren in het overleg met andere leidinggevenden.

Aantal lesdagen:
Deze module van vijf dagen behandeld een groot aantal factoren die invloed uitoefenen op uiteindelijke kostenbeheersing van de voeding.

Programma:

  • Voedingsbeleid
  • Geldstromen en kosten
  • Kostprijsberekeningen op basis van diverse methodes o.a.
    Activity Base Costing (ABC-methode)
  • Administratieve organisatie
  • Automatisering
  • Inkoop en facturering