logo mutsDe cursus is bestemd voor Zelfstandig Werkende Koks, Dieetkok en andere geïnteresseerden.
De voedingsdienst zorgt dagelijks voor goede gevarieerde en complete maaltijden waarbij rekening moet worden gehouden met zowel de gewoonten als de wensen van de bewoners en/of bezoekers. De laatste jaren is de verscheidenheid van de bewoners in instellingen groter geworden. Dat heeft als gevolg dat de vraag naar speciale d.w.z. “Andere Maaltijden” groeit!

In de cursus gaat u een culinaire reis maken die u naar verscheidende continenten en religies voert. U leert hoe de verschillende eetculturen zijn ontstaan en op welke wijze zij beïnvloed zijn. Ook een bepaalde levenswijze kan het voedingspatroon beïnvloeden of bepalen. Bijvoorbeeld vegetarische of macrobiotische voeding.

U maakt kennis met volkeren waar de welvaart in het thuisland niet zo hoog is als in Nederland en juist daar leert u hoe u heel economisch samengestelde maaltijden kunt bereiden. Met de voedingsgewoonten van “niet West-Europese” landen, maakt u kennis door middel van een algemene inleiding over de verschillende landen, de bewoners, de voedingsgewoonten en gebruiken. U krijgt uitgebreide informatie over recepten en specifieke ingrediënten.

Programma:

Voeding gebaseerd op levenswijze:

  • Vegetarische voeding
  • Macrobiotische voeding
  • Antroposofische voeding
  • Ecologische voeding 
Voeding gebaseerd op religie:
  • Islamitische voeding
  • Hindoestaanse voeding
  • Joodse voeding

Voeding uit niet West-Europese landen:

  • Marokkaanse keuken
  • Turkse keuken
  • Surinaamse keuken