BGP
Floris Schoutenstraat 40
2172 SL SASSENHEIM

Tel. 0252-222495

Tel. mobiel 06 18 12 10 21

De werkwijze

De werkwijze van BGP kenmerkt zich door het informele karakter, de korte lijnen en de no-nonsens aanpak. BGP onderhoudt intensief contact met het werkveld om de feeling met de praktijk te houden.

Locatie

BGP heeft geen eigen leslocatie maar huurt goed geoutilleerde lesruimtes op een middelbare school in Amersfoort. Hier worden alle theorie- en praktijklessen van de opleiding AIK, ZWIK en Dieetkok gegeven.

Omdat BGP deze ruimtes huurt zijn de docenten van deze opleidingen alleen op de lesdag zelf op de locatie aanwezig. Bereikbaar zijn zij altijd via het kantoor van BGP in Sassenheim.

De modules van de opleiding Integraal Management voor de Voedings- en Restauratieve Dienst worden alleen in Nieuwegein gegeven. In het congrescentrum ” ‘t Veerhuis” genieten de cursisten van een prettige en rustige omgeving met een goede verzorging en met alle les/vergaderfaciliteiten.

Docenten

Alle medewerkers van BGP zijn deskundig op hun eigen vakgebied. De docenten, zowel voor de praktijk als voor de theorie hebben feeling met de praktijk, bieden een luisterend oor en geven een persoonlijke touch aan de lessen. Ook zijn zij “streng”, een afspraak is een afspraak. Dit geeft duidelijkheid naar de cursisten.

Begeleiden: De B van BGP staan niet alleen voor beroepsopleiding maar ook voor BEGELEIDING. Dit uit zich in het beantwoorden van de vragen, meedenken, meeleven en een goede voorbereiding geven op het examen. Maar daar moet wel wat tegenover staan vanuit de cursist namelijk: motivatie en inzet.

CEC

De Centrale Examen Commissie (CEC) is een apart orgaan binnen / naast BGP. Deze commissie heeft het toezicht op alles wat met de examens te maken heeft. Dit loopt uiteen van het vaststellen van de examenvragen, het bepalen van de examendata, het toezicht tijdens de examens en de uitslagbepaling.

De leden van de CEC zijn niet verbonden aan BGP en vertegenwoordigen verschillende disciplines uit het werkveld. Twee leden van de CEC zijn wel afkomstig van BGP en dat zijn Chris Vlek, docent en Nelleke Meinders-Kooi, directeur. Zij hebben alleen een adviserende rol binnen de CEC.