De cursus is bestemd voor Zelfstandig Werkende Koks, Dieetkok en andere geïnteresseerden.
De voedingsdienst zorgt dagelijks voor goede gevarieerde en complete maaltijden waarbij rekening moet worden gehouden met zowel de gewoonten als de wensen van de bewoners en/of bezoekers. De laatste jaren is de verscheidenheid van de bewoners in instellingen groter geworden. Dat heeft als gevolg dat de vraag naar speciale d.w.z. “Andere Maaltijden” groeit!
In de cursus gaat u een culinaire reis maken die u naar verscheidende continenten en religies voert. U leert hoe de verschillende eetculturen zijn ontstaan en op welke wijze zij beïnvloed zijn. Ook een bepaalde levenswijze kan het voedingspatroon beïnvloeden of bepalen. Bijvoorbeeld vegetarische of macrobiotische voeding.
U maakt kennis met volkeren waar de welvaart in het thuisland niet zo hoog is als in Nederland en juist daar leert u hoe u heel economisch samengestelde maaltijden kunt bereiden. Met de voedingsgewoonten van “niet West-Europese” landen, maakt u kennis door middel van een algemene inleiding over de verschillende landen, de bewoners, de voedingsgewoonten en gebruiken. U krijgt uitgebreide informatie over recepten en specifieke ingrediënten.
Programma:
Voeding gebaseerd op levenswijze:
Voeding uit niet West-Europese landen:
]]>
Een cursus die verder gaat dan alleen maar "opwarmen" en uitserveren. Elke cursusmiddag bestaat uit een klein gedeelte theorie en een praktijkgedeelte waarin de deelnemers zelf aan de slag gaan in de keuken/restaurant. Het onderdeel "Communicatie" is in deze cursus erg belangrijk.
Onderwerpen:
Doelgroep:
Keukenhulpen en koks die (gaan) werken in het (personeels)restaurant.
De cursus bestaat uit 6 cursusmiddagen.
De cursus is bestemd voor medewerkers die werkzaam zijn als assistent in de keuken of broodkeuken van instellingen. Uitgangspunt bij deze korte opleiding is de basiskennis die aanwezig moet zijn bij het assisteren van het bereiden van verantwoordelijke en smakelijke maaltijden. Met de opgedane praktische kennis kan de keukenassistent de verschillende taken die in zijn/haar pakket zitten op adequate wijze uitvoeren. Aan het eind van de cursus wordt een theoretische toets afgenomen waarna een certificaat verkregen wordt.
Programma:
Aantal dagen: 6 dagen, 1 lesdag per week.
]]>
Deze cursus is geschikt voor alle instellingskoks, die op de hoogte willen zijn van de laatste ontwikkelingen in de betreffende vakgebieden en bepaalde gedeelten van hun vakkennis willen opfrissen.
Tevens wordt deze cursus aangeraden voor instellingskoks, die de opleiding Dieetkok willen gaan volgen en al langer geleden een diploma hebben behaald. In de praktijk is gebleken dat deze koks een stuk voorkennis missen. Door het volgen van deze cursus kan de vereiste voorkennis worden verkregen.
Programma:
Aantal lesdagen: 4 dagen, 1 lesdag per 2 weken.
]]>