Opleiding Aankomend Instellingskok
De opleiding Aankomend Instellingskok (AIK) bestaat uit een theorie- en een praktijkopleiding. Voor de theorie-opleiding kan er een keus gemaakt worden uit: Theorie en Schriftelijk. Deze 2 mogelijkheden gaan uit van gelijke eindtermen. De combinatie Theorie AIK met de praktijkopleiding AIK, op dezelfde locatie en met aansluitende lestijden, is een goede keuze.
Vakken opleiding Aankomend Instellingskok
- Levensmiddelenleer
- Voedingsleer (anatomie-fysiologie)
- Menu- en receptenleer
- Keukeninrichting en -organisatie
- Hygiëne
Examen:
Mei en September
Schriftelijk in alle vakken, levensmiddelenleer ook mondeling
Toelatingseisen:
- Minimum leeftijd: 18 jaar
- Bij voorkeur werkzaam in de instellingskeuken, eventueel als stagiair.
Theorie opleiding
Aantal lesdagen: 20 dagen van 2 lesuren per dag, gemiddeld 3 lesdagen per maand
Studiebelasting: ± 8- 10 uur per week
Aanvang: Oktober
Locatie: De opleiding wordt gegeven op een centrale plek in Nederland
Schriftelijke opleiding
Studiebelasting: 6 à 8 uur per week, bij een studieduur van circa 1 jaar
Aanvang: In overleg met BGP
Praktijk opleiding
Tijdens de lessen worden alle basistechnieken, nodig voor de bereiding van veel voorkomende gerechten in de instellingskeuken aangeleerd. Ook eenvoudig gebak komt aan de orde. Veel aandacht wordt besteed aan afwerking en smaak.
Aantal lesdagen: 20 dagen van circa 4 lesuren per dag, gemiddeld 3 lesdagen per maand
Studiebelasting: ± 3 uur per week
Aanvang: oktober
Locatie: De opleiding wordt gegeven op een centrale plek in Nederland.