Een cursus bestemd voor alle medewerkers die op een of andere wijze met voeding voor kinderen te maken hebben.
Doel van de cursus is om de cursist inzicht te geven in de specifieke eisen die aan kindervoeding worden gesteld. Tevens wordt er inzicht gegeven in de diverse vormen van eetproblematiek die zich kunnen voordoen in de verschillende fasen van de kinderleeftijd.
Programma:
Tijdsduur:
Minimaal 2 dagdelen
]]>Bestemd voor alle medewerkers van zowel bedrijven als instellingen die te maken hebben met serveerwerkzaamheden en die bij (officiële) gelegenheden gasten ontvangen.
Doel van de cursus is het verkrijgen van basiskennis die aanwezig moet zijn voor efficiënt en klantvriendelijk serveren en het hygiënisch handelen.
Programma:
Tijdsduur: Minimaal 4 dagdelen
]]>Bestemd voor alle medewerkers van zowel bedrijven als instellingen die afwas- en schoonmaakwerkzaamheden verrichten.
Doel van de cursus is het verkrijgen van basiskennis die aanwezig moet zijn voor het uitvoeren van afwas- en schoonmaakwerkzaamheden volgens de nieuwste hygiëne-richtlijnen.
Programma:
Tijdsduur: Minimaal 2 dagdelen
]]>Bestemd voor de medewerkers van personeelsrestaurant of bewonersrestaurant van zowel bedrijven als instellingen.
Progrramma:
Tijdsduur: 5 dagdelen.
]]>Een cursus specifiek voor de medewerkers die nu of in de nabije toekomst gaan werken in een satellietkeuken.
Bij het gebruik maken van ontkoppelde maaltijden is de laatst verantwoordelijke persoon de medewerker satellietkeuken. Deze persoon moet dus goed op de hoogte zijn van die onderdelen van de voedingsverzorging die plaatsvinden in de satellietkeuken. Ook hygiëne / HACCP is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.
Programma:
De cursus wordt afgesloten met een toets.
Tijdsduur: Afhankelijk van het takenpakket van de medewerker satellietkeuken 6 tot 9 dagdelen.
]]>Een cursus met als doel het up-to-date brengen van de reeds aanwezige kennis.
BGP heeft de behoefte gesignaleerd om voor voedingsassistenten te komen met een goede aanvullende cursus. Niet voor iedere beroepsgroep is het echter eenvoudig de juiste aanvulling op de kennis in huis te halen. Deze cursus is bedoeld voor alle voedingsassistenten, werkzaam in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en (psychiatrische) ziekenhuizen.
Programma:
Hierbij wordt de theorie tijdens de lessen en de praktijk in de vorm van opdrachten behandeld. De cursus wordt afgesloten met een toets.
Tijdsduur: minimaal 6 dagen
Een cursus inzake hygienisch handelen voor keukenmedewerkers, afdelingsassistenten, cateringmedewerkers en alle andere functionarissen die beroepshalve met voeding te maken hebben.
De cursus is vooral gericht op de praktijk van het hygiënisch behandelen en bewaren van voeding, de persoonlijke hygiene en het beoordelen van de eigen werksituatie en/of werkwijze.
Programma:
Tijdsduur: 3 a 4 dagdelen
]]>Bestemd voor leidinggevenden werkzaam in de voedingsverzorging van instellingen in de gezondheidszorg. Doel van de cursus is het opzetten c.q. toetsen van een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op HACCP. Uitgangspunt is de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in instellingen.
Programma:
Aantal lesdagen: 4 lesdagen, 1 lesdag per week.
Deze cursus kan alleen als in-company training gegeven worden.
]]>