In-companytrainingen https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen Wed, 27 Aug 2014 16:25:37 +0000 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Kindervoeding https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/kindervoeding https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/kindervoeding

logo mutsEen cursus bestemd voor alle medewerkers die op een of andere wijze met voeding voor kinderen te maken hebben.

 Doel van de cursus is om de cursist inzicht te geven in de specifieke eisen die aan kindervoeding worden gesteld. Tevens wordt er inzicht gegeven in de diverse vormen van eetproblematiek die zich kunnen voordoen in de verschillende fasen van de kinderleeftijd.

Programma:

  • Spelregels goede voeding afgestemd op kinderen
  • Behoefte aan voedingsstoffen en voedingsmiddelen
  • Kinderen en voedselovergevoeligheid
  • Slechte eters
  • Snoepen of andere tussendoortjes

Tijdsduur:

Minimaal 2 dagdelen

]]>
[email protected] (Melvin Guijt) In Company trainingen Sun, 04 Oct 2009 10:27:57 +0000
Severen, Gastvrouw/gastheer https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/severen-gastvrouwgastheer https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/severen-gastvrouwgastheer

logo mutsBestemd voor alle medewerkers van zowel bedrijven als instellingen die te maken hebben met serveerwerkzaamheden en die bij (officiële) gelegenheden gasten ontvangen.

Doel van de cursus is het verkrijgen van basiskennis die aanwezig moet zijn voor efficiënt en klantvriendelijk serveren en het hygiënisch handelen.

Programma:

  • Het efficiënt voorbereiden (mastiek en mise-en place maken)
  • Glazenkennis
  • Tafel dekken/servetten vouwen
  • Diverse vormen van serveren
  • Afruimen
  • Verzorgen van recepties
  • Klantgericht werken/gastencontact
  • Praktijkdemonstraties en –opdrachten
  • Persoonlijke hygiëne

Tijdsduur: Minimaal 4 dagdelen

]]>
[email protected] (Melvin Guijt) In Company trainingen Sun, 04 Oct 2009 10:25:24 +0000
Afwasmedewerk(st)er https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/afwasmedewerkster https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/afwasmedewerkster

logo mutsBestemd voor alle medewerkers van zowel bedrijven als instellingen die afwas- en schoonmaakwerkzaamheden verrichten.

Doel van de cursus is het verkrijgen van basiskennis die aanwezig moet zijn voor het uitvoeren van afwas- en schoonmaakwerkzaamheden volgens de nieuwste hygiëne-richtlijnen.

Programma:

  • Werking van micro-organismen
  • Voorkomen van besmetting en vermeerdering
  • Hygiënisch handelen
  • Persoonlijke hygiëne
  • Reinigen en desinfecteren
  • Gevolgen van HACCP
  • Praktijkopdrachten, o.a. temperatuurmetingen

Tijdsduur: Minimaal 2 dagdelen

]]>
[email protected] (Melvin Guijt) In Company trainingen Sun, 04 Oct 2009 10:24:09 +0000
Medewerker restaurant https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/medewerker-restaurant https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/medewerker-restaurant

logo mutsBestemd voor de medewerkers van personeelsrestaurant of bewonersrestaurant van zowel bedrijven als instellingen.

Progrramma:



  • Organiseren van de werkzaamheden
  •  Koffie- en theeservice
  •  Inrichten van de uitgiftebalie
  •  Verzorgen van recepties/serveren
  • Klantvriendelijk handelen
  •  Werkzaamheden in de spoelkeuken / hygiëne

Tijdsduur: 5 dagdelen.

]]>
[email protected] (Melvin Guijt) In Company trainingen Sun, 04 Oct 2009 10:22:59 +0000
Medewerker satellietkeuken https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/medewerker-satellietkeuken https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/medewerker-satellietkeuken

logo mutsEen cursus specifiek voor de medewerkers die nu of in de nabije toekomst gaan werken in een satellietkeuken.

Bij het gebruik maken van ontkoppelde maaltijden is de laatst verantwoordelijke persoon de medewerker satellietkeuken. Deze persoon moet dus goed op de hoogte zijn van die onderdelen van de voedingsverzorging die plaatsvinden in de satellietkeuken. Ook hygiëne / HACCP is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Programma:

  • Inleiding
  • Taakomschrijving
  • Voedingsleer, dieetleer, levensmiddelenleer
  • Hygiëne, HACCP, onderhoud satellietkeuken
  • Regenereren van maaltijden en eenvoudige bereidingstechnieken
  • Verzorgen van broodmaaltijden, garneren, frituren en bereiden van halffabrikaten

De cursus wordt afgesloten met een toets.

Tijdsduur: Afhankelijk van het takenpakket van de medewerker satellietkeuken 6 tot 9 dagdelen.

]]>
[email protected] (Melvin Guijt) In Company trainingen Sun, 04 Oct 2009 10:21:37 +0000
Voedingsassistent https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/voedingsassistent https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/voedingsassistent

logo mutsEen cursus met als doel het up-to-date brengen van de reeds aanwezige kennis. 

BGP heeft de behoefte gesignaleerd om voor voedingsassistenten te komen met een goede aanvullende cursus. Niet voor iedere beroepsgroep is het echter eenvoudig de juiste aanvulling op de kennis in huis te halen. Deze cursus is bedoeld voor alle voedingsassistenten, werkzaam in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en (psychiatrische) ziekenhuizen.

Programma:

  • Inleiding
  • Taakomschrijving
  • Organisatie, administratie/automatisering
  • Voedingsleer, dieetleer, levensmiddelenleer
  • Hygiëne, onderhoud keuken, serveerkunde
  • Omgaan met bewoners en/of patiënten

Hierbij wordt de theorie tijdens de lessen en de praktijk in de vorm van opdrachten behandeld. De cursus wordt afgesloten met een toets.

Tijdsduur: minimaal 6 dagen

]]>
[email protected] (Melvin Guijt) In Company trainingen Sun, 04 Oct 2009 10:17:37 +0000
Hygiëne en voeding https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/hygiene-en-voeding https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/hygiene-en-voeding

logo mutsEen cursus inzake hygienisch handelen voor keukenmedewerkers, afdelingsassistenten, cateringmedewerkers en alle andere functionarissen die beroepshalve met voeding te maken hebben.

De cursus is vooral gericht op de praktijk van het hygiënisch behandelen en bewaren van voeding, de persoonlijke hygiene en het beoordelen van de eigen werksituatie en/of werkwijze.

Programma:

  • Werking van micro-organismen
  • Het hygienisch bewaren en bereiden van voeding
  • Reinigen en desinfecteren
  • Persoonlijke hygiene
  • Gevolgen van HACCP
  • Praktijkopdrachten

Tijdsduur: 3 a 4 dagdelen

]]>
[email protected] (Melvin Guijt) In Company trainingen Sun, 04 Oct 2009 10:15:36 +0000
HACCP https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/haccp https://www.bgp-opleidingen.nl/opleidingen/in-companytrainingen/haccp

logo mutsBestemd voor leidinggevenden werkzaam in de voedingsverzorging van instellingen in de gezondheidszorg. Doel van de cursus is het opzetten c.q. toetsen van een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op HACCP. Uitgangspunt is de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in instellingen.

 


Programma:

  • Uitleg HACCP/hygiënecode
  • Basisprincipes van een voedselveiligheidssysteem
  • Het doorlichten van de eigen werksituatie a.h.v. opdrachten
  • Het opstellen/beoordelen van het voedselveiligheidssysteem
  • Uitleg op de werkvloer
  • Het invoeren van het voedselveiligheidssysteem
  • Het onderhouden van de gegevens

Aantal lesdagen: 4 lesdagen, 1 lesdag per week.

Deze cursus kan alleen als in-company training gegeven worden.

]]>
[email protected] (BGP) In Company trainingen Sat, 12 Sep 2009 12:13:10 +0000